Goedkoop kippenhok

Ben je op zoek naar een goedkoop kippenhok? In dit blog geef ik enkele tips om makkelijk een goedkoop kippenhok te vinden. Ook vertel ik je waar je allemaal op moet letten voor aanschaf van een hok.

Goedkoop kippenhok vinden

Er zijn verschillende plekken waar je goedkoop een kippenhok kunt vinden:

  • Bol.com > Link naar goedkope Kippenhokken. Op Bol vind je ongeveer 200 kippenhokken in diverse prijsklassen. Van grote, luxe dure hokken tot basic, prima goedkope kippenhokken. Op basis van jouw budget kan je een hok uitkiezen wat voldoet aan jouw voorwaarden. 1 waarschuwing, ga niet voor het allergoedkoopste hok, pak 1 klasse hoger. De allergoedkoopste hokken gaan vaak maar een paar jaar mee. Kippen houden doe je veelal voor minimaal 5 jaar. Dat betekent dat je na  2, 3 jaar weer een nieuw hok moet kopen. Beter is om een klasse hoger een hok te kopen, wat 5 tot 7 jaar mee gaat. Dan ben je op de lange termijn nog steeds goedkoper uit voor het kippenhok. 
  • Marktplaats > Tweedehands kippenhokken zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan nieuwe. Let wel goed op de kwaliteit. Als je voor het eerst kippen gaat houden en een hok gaat kopen, raden we aan om er niet 1 via Marktplaats te kopen. Je hebt dan nog niet genoeg kennis over de kwaliteit. Als je net begint met het houden van kippen, koop dan een nieuw hok. 

Goedkoop kippenhok maken 

Als je handig bent is het, het goedkoopst om een kippenhok te maken. Is dit moeilijk? Met een goed plan en goede materialen is het niet moeilijk om zelf een kippenhok te maken. In de kippengids vind je bouwtekeningen, stappenplannen en materiaallijsten. Zo kan je zelf aan de slag met jouw eigen kippenhok. Je kan zelf bepalen:

  • Hoe groot het kippenhok gaat worden
  • Welke afmetingen het heeft
  • Welke inrichting je neemt 
  • Hoe goedkoop het kippenhok is (keuze materialen) 
  • Of je er een met of zonder ren neemt 

Dit is niet alleen een goedkope manier om een hok te maken, dit is ook nog is erg leuk. Je kan hier rustig je tijd voor nemen en het hok precies naar eigen wens maken. Niks is leuker om te zien hoe de kippen reageren op jouw prachtige bouwwerk. 

goedkoop kippenhok

Goedkope musthaves kippenhok 

Naast het basis goedkope kippenhok, zijn er andere accessoires benodigd:

En zo zijn er nog meer benodigdheden voor in het kippenhok, deze zijn er ook allemaal in goedkopere vorm en duurdere vorm. Kijk voor je iets aanschaft goed naar de specificaties en kwaliteit. Kunststof is vaak duurder dan hout, maar gaat wel veel langer mee. Daarnaast is de kans op bloedluis in een kunststof hok minimaal. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. De maandelijkse kosten voor het houden van kippen zijn redelijk goedkoop, enkel het hok is in aanschaf prijzig. 

Goedkoop kippenhok kopen

Voor meer vragen over het goedkoop kopen van een kippenhok kan je mailen naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl. Hierbij nog een link naar de goedkopere kippenhokken op Bol.