Kippenren groot

Ben je op zoek naar een grote kippenren? Er zijn hiervoor verschillende opties. Zo kan je de ren zelf maken of er een kopen. In dit blog vertel ik je meer over beide opties en de soorten beschikbare grote kippenrennen.

Grote kippenren soorten

Er zijn diverse soorten grote kippenrennen in allerlei maten en soorten:

  • Houten, metalen (onderhoudsarm) of kunststof ren
  • Een kleine of grote kippenren
  • Een lage of hoge ren 
  • Overdekt of open 
  • Makkelijk verplaatsbaar of een vaste ren 
  • Losse rollen kippengaas

Het is maar net wat er in jouw tuin past en waar jij behoefte aan hebt. Hierbij een link naar het uitgebreide assortiment (grote) kippenrennen op Bol.com.

Wanneer een grote kippenren nodig?

Een grote kippenren koop je wanneer je kippen niet los in jouw tuin kunnen rondlopen of scharrelen. Los scharrelen in de tuin is ongewenst:

  • Ze kunnen gaan klimmen in bomen
  • Ze kunnen je prachtige bloemen opeten of slopen
  • Ze kunnen weglopen
  • Wilde dieren nemen je kippen te grazen 

Als je wil dat je kippen toch beschermd kunnen scharrelen, schaf je een (grote) kippenren aan. De meeste rennen zijn in een handomdraai in elkaar gezet en makkelijk verplaatsbaar. 

grote kippenren

Welke grootte kippenren nodig? 

Welke grootte kippenren heb je nodig? Dit is afhankelijk van hoe groot jouw tuin is, hoeveel kippen je hebt en hoe groot je kippenhok is. Als je hok klein is adviseren we een grote kippenren. Als je een groot hok hebt, mag de ren kleiner zijn. Als je meer dan 4 kippen hebt, adviseren we een grote kippenren.  Als je een combinatie hok met ren gaat kopen hoef je hier niet over na te denken. Als je een los hok en een losse ren hebt, is het belangrijk om de goede afmetingen te hebben. 

Minimumgrootte kippenren 

Kippen houden van een grote leefomgeving. Houd per kip rekening met een minimum van 5m2 ruimte. Dan hebben ze genoeg leefruimte om rond te scharrelen. Denk vooraf ook na over de inrichting van de ren. Als je hier veel spullen in wil zetten is het aan te raden te kiezen voor een grote kippenren. Zo hebben ze genoeg bewegingsvrijheid en geen last van de spullen. 

Hoogte van de kippenren 

Voor een grote kippenren adviseren we een hoogte van minimaal 1.70. Zo weet je zeker dat vossen er niet overheen kunnen om een kip te pakken. Ook kunnen de kippen bij deze hoogte niet uit het hok vliegen. 

Bodembedekking (grote) kippenren

Als je een grote kippenren hebt, is het zaak om de bodembedekking niet te vergeten. De ondergrond in de ren is belangrijk voor het welzijn van de kippen. Hiervoor adviseren we de volgende middelen aan:

Het zand gebruiken de kippen in de grote kippenren om een bad te nemen. Zo zullen ze zich ontdoen van parasieten. 

Grote kippenren zelf maken 

Wil je zelf de kippenren maken of bouwen? Lees dan het volgende blog > Kippenren maken . Hierin krijg je een stappenplan om zelf aan de slag te gaan met de bouw van een ren. 

Wil je een grote kippenren kopen? Volg dan deze link om het assortiment op Bol.com te bekijken. 

Voor vragen over de ren kan je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl