kippen houden in de stad

Kippen houden in de stad? Mag dat, vragen veel mensen zich af. In dit blog geven we je antwoord op deze vraag en leer je waar je allemaal rekening mee moet houden.

Mensen hebben nog steeds het idee dat je op een boerderij moet wonen om kippen te houden, dit is natuurlijk niet zo. Ook als je kippen gaat houden in de stad heb je elke dag verse eitjes. Aan te raden is om even met de buren te overleggen, wat zij ervan vinden. Zeker als je een haan in de tuin wil gaan zetten. Dan hebben de buren geen wekker meer nodig. Tip: deel wat eitjes met de buren, dit zullen ze zeker waarderen.

Kippen houden in de stad

Mag je kippen houden in de stad?

Kippen houden in de stad, mag in de meeste steden wel. Maar voor je kippen gaat aanschaffen, moet je natuurlijk even langs gaan bij de gemeente. Informeer naar de voorschriften die voor jouw gemeente gelden. Zo weet je gelijk of het binnen de wetten van de gemeenten valt. En zoals in alinea 1 beschreven, nodig je buren uit voor koffie en bespreek je plannen met ze. Als je deze twee zaken geregeld hebt, houdt niets je meer tegen om kippen te houden in de stad.

Het onderkomen van je kippen in de stad

Belang om over na te denken als je kippen wil gaan houden in de stad, is het onderkomen van je kippen. Als je 2 of 3 kippen wil, volstaat een houten hok met een ren, afgezet met kippengaas. Voordeel aan zo een type hok is dat je deze kunt verplaatsen. De dieren zullen zo altijd gras hebben onder hun poten. Als je een grote tuin hebt, kan je een groot gedeelte met gaas afzetten. Zo zijn er nog tientallen zaken waar je rekening mee moet houden als je kippen wil gaan houden in de stad, zoals voeding, inrichting, het type kip, enz. Hiervoor lees je alles in de kippengids.

Kippen zelf houden in de stad

De kippengids – de ideale start!

De ideale start voor het houden van kippen in de stad is de Kippengids. In deze gids vindt je diverse bouwtekeningen voor het zelf maken van een kippenhok en lees je alles over het houden van kippen. Een handig ebook dat je op al je apparaten kunt openen (Tablet, mobiel, laptop etc). Via onderstaande button kun je deze gids downloaden, veel succes met het houden van kippen in de stad!

Zelf een kippenhok maken

Kippengids nu downloaden