Kippen kopen waar?

Kippen kopen waar, vragen veel mensen zich af. In dit blog vertel ik jou waar je allemaal kippen kunt kopen. 

Waar kippen kopen? 

Er zijn meerdere plekken waar je kippen kunt kopen:

  • Dierengroothandel
  • Marktplaats
  • Bij de boer 
  • Particulier 
  • Bij de fokker 

Kippen kopen waar? – Dierengroothandel 

De eerste plek waar je kippen kunt kopen is de dierengroothandel. Voordeel om hier jouw kippen te halen is omdat er vaak keuze is uit tientallen rassen. Zo kan je voor jouw situatie de beste kip kopen. Daarnaast krijg je vaak advies op maat. Vaak zijn de kippen al ingeënt + ontwormd + ontluisd. Dit bespaard u weer een hoop moeite. Ander voordeel is dat je er vaak alle benodigdheden voor kippen kunt vinden, zodat je in een keer klaar bent. 

Als u ons vraagt waar u het beste kippen kunt kopen is de dierengroothandel wel een van onze favorieten. 

Kippen kopen waar? – Marktplaats

De tweede plek die we willen beschrijven waar je kippen kunt kopen is marktplaats. Hier vind je een groot aanbod van zowel particulieren als bedrijven die kippen verkopen. Voordeel is dat je alle aanbieders heel makkelijk kunt vergelijken en aan groot aanbod hebt om uit te kiezen. 

Nadeel is dat je vaak kiest voor de laagste prijs in plaats van de beste kwaliteit. In het geval van dieren is een gezond dier belangrijker dan een goedkoop dier. Houd hier dus rekening mee. 

Waar op marktplaats je de gezondste kippen kunt kopen is soms moeilijk te bepalen, maar er is een groot aanbod dus doe uitgebreid onderzoek naar de aanbieders voor je in zee gaat met 1.

kippen kopen waar

Kippen kopen waar? – De boer 

Volgende mogelijkheid waar je kippen kunt kopen is bij de boer. Boeren zorgen goed voor hun kippen. Voor hen is het erg belangrijk dat ze gezond zijn en geen ziektes verspreiden onder alle kippen. Dit kan ervoor zorgen dat alle kippen uiteindelijk ziek worden, wat een ramp kan veroorzaken. Daarom zijn boeren altijd erg gebaat bij een optimale verzorging.  

Vaak hebben boeren geen website maar werken ze nog ouderwets met het bord aan de weg. Als jij in een gebied woont waar veel boeren wonen is het de moeite waard om is een rondje te rijden om te kijken of er kippen beschikbaar zijn.  Van alle plekken waar je kippen kunt kopen komt de boer het minste voor, toch is de kwaliteit van deze kippen vaak uitmuntend. 

kippen kopen waar? – De fokker 

Volgende optie waar je kippen kunt kopen is de fokker. De fokker is 24/7 bezig met het fokken van gezonde kippen. Dit is een ware specialist in het gezond grootbrengen van kippen. Nadeel is dat er fokkers zijn die veelal gebaat zijn bij economische voordeel ten aanzien van de gezondheid van kippen. Er zijn fokkers die zo veel mogelijk kippen willen verkopen tegen zo laag mogelijke kosten. Als je een fokker bezoekt, kijk dan goed rond en analyseer de leefomstandigheden van de kippen. Is alles schoon, netjes en hebben de kippen genoeg voer? Dit zijn allemaal indicatoren om erachter te komen of de kippen optimaal verzorgd worden. 

Daarentegen zijn er ook fokkers die het beste voorhebben met de kippen en ze als hun ‘kinderen’ zien. Waar bevinden deze fokkers zich waar je kippen kunt kopen? Deze zitten door heel het land. Zoek in google naar kippenfokker en je hebt snel een grote lijst. 

Waar kan ik kippen kopen?

Waar kan ik kippen kopen, we hebben het antwoord gegeven. Advies is om voor je de kippen gaat halen eens de kippengids te lezen. Dit is het beste handboek om kippen te houden. Voor meer vragen kan je altijd mailen naar info@zelfeenkippenhokmaken.nl

Zelf een kippenhok maken

Kippengids nu downloaden