Verzorg je kippen goed met deze tips

Heb jij kippen of ben je van plan om kippen te nemen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Dit kan best wel veel zijn en daarom hebben wij hier een aantal tips opgesteld die jou kunnen helpen met de verzorging van jouw kippen.

Koop de juiste benodigdheden

Het allerbelangrijkste naast de kippen zelf zijn de benodigdheden. Zo is het belangrijk dat zij het juiste voer krijgen, drinkbakken hebben, een ren hebben en natuurlijk een goed kippenhok hebben om in te bewegen. Het is ook belangrijk dat je het hok schoon houdt. Zo voorkom je eventuele verspreiding van ziektes of bacteriën. Bovendien moeten de kippen ook iedere dag gevoerd worden en moet hun water dagelijks ververst worden. 

Iets wat ook een echte must is, zijn warmtelampen. Deze lampen houden de kippen warm als zij niet fit zijn of als het heel erg koud is. Mochten de kippen kuikens krijgen is een warmtelamp ook erg belangrijk. Het is dus zeker aan te raden om een warmtelamp aan te schaffen.

Houdt rekening met ziektes

Zoals eerder genoemd kunnen kippen ziek worden als je het hok niet goed schoon houdt. Zij kunnen bijvoorbeeld bloedluis krijgen. Dit is natuurlijk super vervelend, vooral als je hier pas laat achter komt. Houdt er dus ook rekening mee dat niet al je kippen in leven blijven. Soms kunnen ze ook aangevallen worden door wilde dieren of pikken ze elkaar tot bloedens aan toe. Gelukkig is hier een speciaal spulletje tegen die het pikken kan voorkomen. Dit product heet Aluspray ook wel Blauwspray genoemd. De naam Blauwspray is afgeleid van de kleur, als je dit op de wond van je kip sprayt wordt de wond namelijk blauw. Wanneer iets blauw is zullen de kippen het niet pikken, op die manier kan de wond dus zonder problemen helen.